Amet: lapsed võimendasid vaktsiini kõrvalmõjusid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin Priorix
Vaktsiin Priorix Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olemasoleva info põhjal hindab ravimiamet Valga koolilastel vaktsineerimisjärgselt tekkinud sümptomeid valdavalt psühhogeenseks reaktsiooniks vastusena vaktsineerimisele, mida võimendasid kerged ja mittetõsised kõrvaltoimed (pearinglus, peavalu).

Laste hospitaliseerimise otsust saab pidada kooliarsti poolseks ettevaatusabinõuks, mis võimaldas kiiret reageerimist olukorrale, teatab ravimiamet.

Ametitele teadaoleva info põhjal on kõik sündmuses osalenud lapsed tänaseks koolis ja terved ning neil ei esine kõrvaltoimeid.

Ravimiameti kinnitusel vastab vaktsiin Priorix kõikidele ettenähtud kvaliteedinõuetele ning selle ohutuses ei ole alust kahelda. Ühtlasi palub amet informeerida ameteid võimalikest ravimite kõrvaltoimetest.

Vaktsiini Priorix müügiloa hoidja (GSK) on tänaseks teavitanud ametlikult ravimiametit lastel tekkinud kõrvaltoimetest. Koolilaste vaktsineerimist läbi viinud tervishoiuteenuse osutaja esitas samuti ametlikud teatised vaktsineerimisjärgselt tekkinud kõrvaltoimete kohta. Viimased sisaldavad ka infot kõikidest olulistest sündmusega seotud asjaoludest, mille põhjal saab amet lõplikult hinnata võimalikku seost vaktsineerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles