Valgas jätkub laste vaktsineerimine

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste vaktsineerimine jätkub plaanipäraselt
Laste vaktsineerimine jätkub plaanipäraselt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas jätkub õpilaste vaktsineerimine sama vaktsiiniga, mis hiljuti neli last haiglasse viis.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas Postimehele, et Valgas jätkub laste plaanipärane vaktsineerimine ning lastel pole rohkem kõrvalmõjusid täheldatud.

«Valga põhikoolis jätkati eile laste vaktsineerimist. Kõik, kes vaktsineerima kutsuti, kõik tulid, keeldujaid ei olnud. Ühtegi probleemi ei esinenud, kõrvalmõjusid ei registreeritud. Lastel uuendati kaitse leetrite, punetiste ja mumpsi vastu,» teatas terviseamet oma Facebooki lehel.

Eelmisel neljapäeval hakkas kaheksal Valga põhikooli lapsel pärast vaktsineerimist halb ning neli õpilast viidi haiglasse.

Ametitele teadaoleva info põhjal on kõik sündmuses osalenud lapsed tänaseks koolis ja terved ning neil ei esine kõrvaltoimeid. Ravimiameti hinnangul võib tekkinud sümptomeid nimetada valdavalt psühhogeenseks reaktsiooniks vastusena vaktsineerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles