Trikk, mis muudab näksimisharjumusi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed näksivad seda, mida nad nähtaval kohal hoiavad
Inimesed näksivad seda, mida nad nähtaval kohal hoiavad Foto: SCANPIX

Hiljutine uuring tõi välja seose köögilauale jäetud toidu kvaliteedi ja inimese kehakaalu vahel.

Uuring soovitab tervisliku kehakaalu nimel hoida köögilaual puuviljavaagnat, kirjutab Huffington Post.

Leiti, et inimesed, kelle kodus on laudadel puuviljakausid, kaalusid keskmiselt kuus kilo vähem, kui need, kes puuvilju välja ei pannud või hoidsid nähtaval kohal hoopis komme ja küpsiseid.

Lisaks sellele tõi uuring välja, et söömisharjumusi kujundab alateadlikult ka meid ümbritsev keskkond. Kui välja on pandud puuviljad ja tervislikumad snäkid, teeme alateadlikult paremaid toiduvalikuid.

Eriliselt toodi välja eksponeeritud toidu mõju naistele ja eriti emadele, kes veedavad rohkem aega toitu valmistades. Nähtaval kohal olevad maiustused uuringus osalenud mehi nii palju ei mõjutanud, juhul kui nad ei puutunud kokku toidu valmistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles