/nginx/o/2015/10/29/4642689t1h0ddf.jpg)
Hiljutine uuring tõi välja seose köögilauale jäetud toidu kvaliteedi ja inimese kehakaalu vahel.
Uuring soovitab tervisliku kehakaalu nimel hoida köögilaual puuviljavaagnat, kirjutab Huffington Post.
Leiti, et inimesed, kelle kodus on laudadel puuviljakausid, kaalusid keskmiselt kuus kilo vähem, kui need, kes puuvilju välja ei pannud või hoidsid nähtaval kohal hoopis komme ja küpsiseid.
Lisaks sellele tõi uuring välja, et söömisharjumusi kujundab alateadlikult ka meid ümbritsev keskkond. Kui välja on pandud puuviljad ja tervislikumad snäkid, teeme alateadlikult paremaid toiduvalikuid.
Eriliselt toodi välja eksponeeritud toidu mõju naistele ja eriti emadele, kes veedavad rohkem aega toitu valmistades. Nähtaval kohal olevad maiustused uuringus osalenud mehi nii palju ei mõjutanud, juhul kui nad ei puutunud kokku toidu valmistamisega.