Saarlased said unikaalse apteegi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Haigla uus apteek.
Kuressaare Haigla uus apteek. Foto: Südameapteek

Täna avati Kuressaare haiglas Südameapteek, mille teeb eriliseks paiknemine haigla südames klientide ootealal, erakorralise meditsiini vastuvõtu ja registratuuri keskel.

Apteegi kontseptsiooni loomisel tegi Südameapteek tihedat koostööd Kuressaare Haigla arstidega. «Võtsime arvesse haigla erialaarstide soovitusi ning kujundasime tootevaliku paljuski sellest lähtuvalt,» selgitas Südameapteegi piirkonnajuht Heli Pilar. Koostöö jätkub ka edasipidi, et pakkuda saarlastele parimat abi ja nõu terviseküsimustes.

Näiteks on uues apteegis tavapärasest suurem osakaal optikatoodetel nagu prillid ja silmatarvikud, ortopeedias kasutatavatel ortoosidel, tugisidemetel, tallatugedel ja ortopeedilistel jalanõudel, sest nende vaegustega patsientide osakaal on Kuressaare haiglas märkimisväärne. Ka apteekritel on tavapärasest laiemad teadmised optika- ja ortopeediatoodete osas.

Pilar lisas, et apteegi asukoht patsientide ja erialaarstide ühisel liikumisteel ehk sisuliselt haigla fuajees on ainulaadne lahendus Eestis, mis on mugav nii patsiendile kui meedikule.

Saare Haigla Südameapteek asub Kuressaare Haigla registratuuri vastas aadressil Aia 25 ning on avatud tööpäeviti kell 8.30-16.30. Saarlastel on nüüdsest võimalik külastada kahte Südameapteeki - teine Südamepteek asub Kuressaare Selveris ning on avatud ka nädalavahetustel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles