Füsioloogilise lahuse otsingud teevad tuska

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioloogiline lahus (paremal).
Füsioloogiline lahus (paremal). Foto: Kaarel Tigas/Õhtuleht

Liitrises pakendis füsioloogilist loputuslahust osta soovinud inimene on pettunud, sest on otsinud seda Tallinna apteekidest tulult juba kaks kuud.

Toimetuse poole pöördunud lugejale teeb tuska, et viimastel kuudel on ta leidnud pealinna apteekidest vaid 100-milliliitrises pakendis füsioloogilist loputuslahust. Selle hind tuleb aga tema sõnul kokkuvõttes kallim kui liitrises pakendis tootel.

Ravimiameti sõnul pole füsioloogiline loputuslahus ravim, vaid kuulub meditsiiniseadmete hulka.

Apteekidesse tarnib füsioloogilist loputuslahust B.Braun Medical. «Kahjuks on tõesti nii, et hetkel on meil jätkuvalt tarnehäire seoses liitrises pakendis füsioloogilise loputuslahusega,» ütles firma müügijuht Anu Kaup.

Tema sõnul informeeris B.Braun Medical septembris sellest probleemist ka kõiki ravimite hulgimüüjaid.

Tarnehäire ajal pakub firma alternatiiviks NaCl 0,9-protsendist lahust Ecolav süstalpudelis, mida müüakse apteekides 30-, 100- ja 250-milliliitristes pakendites, rääkis Kaup. Ta lisas meeldetuletuseks, et neil pudelitel pole keeratavat korki.

«Erinevatel pakendi tüüpidel võib olla mõnevõrra erinev kasutuseesmärk, ehkki lahus ise on täpselt sama,» ütles müügijuht ning lisas, et on nõus vajadusel loputuslahust otsinud inimesega ka ise otse suhtlema, et aidata tema probleemile lahendus leida.

Kaup rääkis, et eeldatavasti taastub loputuslahuste tarne Saksamaalt Eestisse selle kuu lõpus.

Apotheka kommunikatsioonijuht Tiina Ansip tuletas meelde, et seda, millistes apteekides üht või teist toodet parasjagu müüakse, saab vaadata veebilehelt ravimiinfo.ee. Konkreetsel juhul tuleks Ansipi sõnul otsida näiteks sõnapaariga NATRII CHLORIDUM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles