Kooli narkotestis põrus pea kolmandik kontrollituist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Ühes Põlvamaa koolis oktoobris tehtud narkokontrollis jäi ligi kolmandik proovi andnud õpilastest vahele keelatud aine hiljutise tarvitamisega.

Põlva politseijaoskonna teatel võeti selles koolis proov 20 noorelt ning neist kuuel ehk peaaegu kolmandikul tuvastati narkootilise aine tarvitamise tunnused, kirjutab portaal Lõunaeestlane.ee.

«See on suurem mure, kui välja paistab,»  tõdes jalgpalliklubi Põlva Lootos treener ja president Indrek Käo.

Lõunaeestlast nõustanud allika sõnul maksab gramm kanepit tänaval praegu umbes 20 eurot. Sellest kogusest jätkub allika sõnul, et kuni kuus inimest end «pilve» saaks tõmmata. See tähendab, et kanep on mustal turul odavam, kui riigi poolt maksustatav alkohol.

Põlva politseijaoskonna piirkonnavanem Katrin Sats kirjutas Facebookis, et  kanepi legaliseerimine võib suurendada selle  tarbimist ning sillutada teed kangemate ainete juurde. «Pole olemas alkohoolikut ega narkomaani, kes oleks hakanud tarvitama, teades, et temast saab alkohoolik või narkomaan. Arvatakse, et kõike tehakse kontrollitult, aga millegipärast läheb lugu ikka käest ära,» kirjutas Satsi.

Pikemalt saab lugeda portaalis Lõunaeestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles