Narvas avatakse uus HIV-ravikliinik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Eesti HIV-positiivsete Võrgustiku (EHPV) ja AIDS Healthcare Foundationi (AHF) asutatud Linda HIV Sihtasutus avab sel reedel uue nüüdisaegse HIV-ravikliiniku Narvas.

Linda Kliinik pakub tasuta HIV-i ennetus-, testimis-, ravi- ja hooldusteenuseid, jätkates püüdlusi HIV-i epideemia Narvas kontrolli alla saada. Uus kliinik aitab leevendada suurt vajadust HIV-i nakkuse varajaseks diagnoosimiseks ning nakatunute kaasatuseks asjakohastesse hooldus-, ekspertravi- ja tugiteenustesse.  

«Võtsime kuulda narvalasi, kes palusid Linda Kliiniku laadset kliinikut,» sõnas AIDS Healthcare Foundationi president Michael Weinstein, kommenteerides peagitoimuvat kliiniku avamist.

AHF ülemaailmse toetustegevuse ja poliitika juht Terri Ford sõnas, et Narvas asuv Linda Kliinik on ere näide sellest, kuidas allaandmatult võideldakse õige asja nimel. «Selline koostööline kliinikumudel muudab HIV-teenuste osutamispraktikat kogu Euroopas. Ülemaailmses võitluses AIDS-i vastu keskendutakse tavaliselt arengumaadele, kuid Euroopaski on ikka veel suuri lünki, millega tuleb tegeleda, et AIDS-i levik kontrolli alla saada – Linda Kliinik on tõhus samm just selles suunas,» selgitas ta.

Uues kliinikus saab teha HIV-i kiirtesti ja klient kaasatakse hooldusteenustesse ning kõikehõlmavasse ravisse retroviirusevastaste ravimitega. Samuti tegeletakse oportunistlike infektsioonidega, olemas on labor ning nakatunuile pakutakse ka sotsiaalset ja psühholoogilist tuge.

AHF-ist AIDS Healthcare Foundation on USA suurim HIV-i ja aidsiga seotud tervishoiuteenuseid osutav mittetulundusühing. AHF osutab hetkel meditsiinilist abi või meditsiiniteenuseid enam kui 450 000 inimesele 36 maailma riigis.

Narva omavalitsusüksuse elanike hulgas on HIV-i nakatunute määr üks Euroopa Liidu kõrgemaid, ulatudes hinnanguliselt 4 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles