Ärevusravim võis tappa narkomaane

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.lyrica.com

Euroopa Narkoseirekeskuse andmetel uuritakse, kas narkomaanide kätte sattunud retseptiravim pregabaliin võib olla süüdi mõne tarvitaja surmas.

Pregabaliini turustatakse «Lyrica» nime all ning kasutatakse neuropaatilise valu, epilepsia ja üldise ärevushäire raviks.

Narkoseirekeskus juhtis oma aastaraportis tähelepanu, et hiljutises ravimiohutuse ülevaates tunti muret selle aine kurvitarvitamise pärast Soomes, Rootsis ja Norras.

«Varajase hoiatamise süsteemi kaudu edastatav teave näitab, et pregabaliin võib olla seotud uimastitarbijate surmadega Soomes, Rootsis ja Ühendkuningriigis, kus seda leiti kohtuekspertiisi toksikoloogiise analüüsi käigus,» seisab seirekeskuse aastaraportis.

Kasutajaaruanded tõestavad, et pregabaliini mõju sarnaneb alkoholi, GHB (korgijoogi) ja ecstasy toimega. Ka on teatatud selle heroiini võõrutussümptomeid leevendavast toimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles