Hingamisteede nakkuste tõttu vajas abi pea 2900 inimest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hingamisteede viirustesse haigestumine püsib tavapärasel tasemel
Hingamisteede viirustesse haigestumine püsib tavapärasel tasemel Foto: Elmo Riig / Sakala

Novembri esimesel nädalal vajas ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstiabi 2891 inimest, neist 49 protsenti olid lapsed, teatas terviseamet.

Haigestumine püsib stabiilsena või viimasel nädalal isegi väikeses langustrendis, intensiivsus ei ole ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid. 

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 74 korral, neist viirustega olid seotud vaid 48 protsendi.  Ülejäänud 52 protsendil juhtudest  põhjustasid haigestumisi erinevad mikroorganismid.

Tervisemaeti andmetel keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 219,7. Nakatunute arvu osas maakondade lõikes olulisi erinevusi ei ole.  Vanusrühmade järgi haigestuvad enim kuni viieaastased lapsed.

Grippi ja gripilaadsete haiguste haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks, gripiviiruse levikut veel ei täheldata, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.  

Haigestumine Euroopa regioonis 

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni  kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut veel ei täheldata, üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhud registreeritakse enamikes riikides, ka Eestis.

Kaitse neid, kellest hoolid

Praegu on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega, samuti need, kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes (nakkuskabinettides) ning erapraksistes.  Vaktsineerimine on tasuline. Immuniseerimiskava väline vaktsineerimine toimub teenuseosutaja kehtestatud hinnakirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles