Selgus Tallinna superhaigla avamisaeg

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uude haiglasse koondatakse kogu aktiivravi.
Uude haiglasse koondatakse kogu aktiivravi. Foto: SCANPIX

Tallinnasse Lasnamäele Eesti suurimat haiglakompleksi  kavandav töörühm pani paika aja, mil see peaks tööle hakkama.

«Tallinna Haigla on väga suur projekt,» ütles  abilinnapea Merike Martinson. Ta lisas, et väga oluline on määratlemisefaasis haigla loomise lähteülesanded täpselt kinnitada, sest määratlemisefaasis tehtud vigu on hiljem väga raske või lausa võimatu parandada. «Samuti on  uue haigla planeerimisel oluliseks faktoriks finantsallikate leidmine,» sõnas Martinson.

Esialgsete plaanide kohaselt  kulub projektiga lõpule jõudmiseks ehk uue haiglakompleksi täismahus tööle rakendamiseks vähemalt kuus aastat. Rajatava haigla asukohaks on Tallinna linnaplaneerimise amet soovitanud Narva mnt 129 krunti pindlaga 63 835 m².

Uue n-ö superhaigla valmides ühendatakse ka seni linnale kuulunud Ida- ja Lääne-Tallinna haigla. Tallinna haigla töörühm kogunes esimest korda sel sügisel.

Praegu tegutseb Ida-Tallinna keskhaigla viies ja Lääne-Tallinna keskhaigla kaheksas hoones ning kui mõni neist peaks tühjaks jääma, müüakse need Martinsoni sõnul maha.

Kui teised Eesti suurhaiglad on saanud kaasajastamiseks kasutada euroraha, siis Tallinnal lähiaastatel seda võimalust ei ole. Sotsiaalministeeriumist öeldi, et aastateks 2014–2020 eraldatud Euroopa Liidu toetused on ette nähtud tervise- ja pädevuskeskuste ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles