Meresoola turundatakse tihti kui tavalise lauasoola tervislikumat alternatiivi.
Kas meresool on päriselt tervislik?
Olgu tegemist mere-, roosi-, mäe- või lauasoolaga – igal juhul tuleb nende kõigiga olla mõõdukas, kirjutab Huffington Post.
Supermarketites on saadaval kümneid erinevaid sooli, mida kõiki reklaamitakse maitse, värvi ja erineva tervislikkuse astme poolest. Iseäranis meresool on muutunud populaarseks paljude kokkade ja toidugurmaanide seas, kes seda usinalt propageerivad, jättes mulje kui kõige tervislikumast variandist.
Meresool on tõepoolest looduslik produkt ja vähem töödeldud kui tavaline lauasool, ent see ei tähenda, et seda võiks või peaks rohkem tarbima. Lauasoolast on töötlemise käigus eraldatud mineraalid ja meres elutsevad mikroorganismid, mistõttu see on peenem ja vähem läikiv. Meresoola üks eelis näiteks kokanduses ongi selle huvitavam välimus.
Tootjate kodulehtedelt leiab tihti infot, et meresoola kasutamine aitab kehal vabaneda mürkidest ja tasakaalustada pH-taset, ent uuringud seda ei tõesta.