Arstide liit teeb ettepaneku alkoholireklaam täielikult keelata

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol
Alkohol Foto: Rene Suurkaev

Arstide liit teeb ettepaneku keelata alkoholireklaam sarnaselt tubakareklaamiga täielikult.

Arstide liit andis teada, et toetab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski algatatud seadusemuudatusi alkoholi reklaami ja müügi piiramiseks, kuna see parandaks rahva tervist.

Liit mainis oma pressiteates, et valitsus astus õigele teele alkoholiaktsiisi tõstes, mis on efektiivne abinõu alkoholitarbimise vähendamiseks, kuid ainult sellest ei piisa. «Terviseministri julge plaan kehtestada alkoholi reklaamile ja müümisele senisest rangemad reeglid viib sellel teel suure sammu edasi,» teatas Arstide liit.

«Eesti riigis, mis alkoholi tarbimise ja sellest põhjustatud tervise- ja majanduskahju poolest kuulub Euroopa tippu, ei peaks peaminister kartma ohtu piirangutega üle pingutada. Majandusministril, kes seaduseelnõu tagasi lükates kordas pea sõna-sõnalt alkoholitootjate argumente puuduvast analüüsist, põhjendustest ja tõenditest, soovitame ettevõtjate selja tagant välja tulla ja kuulata pigem terviseasjatundjaid,» leidis Arstide liidu üldkogu.

«Ei pea leiutama oma jalgratast – piirangute tõhusus on paljude uuringutega ja eri riikide praktikaga tõendatud. Arstide liit teeb ettepaneku alkoholireklaam täielikult keelata – tubakareklaami kaotamisega on positiivne kogemus olemas.»

Arstide liit paneb valitsuse ja riigikogu liikmetele südamele: «eelistage oma ja kõigi Eesti laste ja noorte tervist mõnede ettevõtjate ärihuvidele ning kehtestage tervise- ja tööministri alkoholi reklaami- ja müügipiirangute ettepanekud seadusena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles