Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Haigus, mis tabab iga kümnendat inimest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Toidumürgitus põhjustab sageli oksendamist.
Toidumürgitus põhjustab sageli oksendamist. Foto: SCANPIX

Maailma tervise organisatsiooni (WHO) andmetel kannatab maailmas üks inimene kümnest  toidust põhjustatud haiguste käes.

Aastas sureb saastunud  toidust põhjustatud haiguste tõttu 420 000 inimest, kellest iga kolmas on noorem kui viieaastane, teatab WHO. Samas on maailma rahvastikust vaid üheksa protsenti alla viieaastaseid. Toidumürgitust võivad põhjustada nii bakterid, viirused, parasiidid, toksiinid kui ka kemikaalid.

Umbes pooltel juhtudel on tegu toidumürgitusega, mida põeb igal aastal u 550 miljonit inimest ja mis põhjustab 230 000 surma aastas. Eriti ohustab see haigus lapsi. Toidumürgitust põhjustavad toore või vähe küpsetatud liha söömine, munad, piimatooted, värsked puu-ja köögiviljad, mis on saastunud noroviirusega, salmonella, E.coli ja kampülobakteritega.

Tagasi üles