Abivahendite soetamist toetatakse 2,5 miljoni euroga

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsustele antakse 2,5 miljonit eurot lisaraha abivahendite soetamiseks.
Maavalitsustele antakse 2,5 miljonit eurot lisaraha abivahendite soetamiseks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna allkirjastab täna käskkirja, millega toetatakse maavalitsusi kokku 2 524 727 euroga proteeside, ortopeediliste ja muude abivahendite soetamiseks.

Tänavu aasta lõpus ilmnenud olukorra lahendamiseks, kus maavalitsustel ei jätkunud abivahendite pakkumiseks raha, otsustas valitsus eraldada täiendavad 2,5 miljonit eurot. Abivahendite kättesaadavus paraneb uuel aastal veelgi, mil selleks on ette nähtud enam kui 9 miljonit eurot.

Abivahendite pakkumine paraneb uuel aastal ka seoses töövõimereformi käivitumisega. Suur abi on siin Euroopa Sotsiaalfondist tööealistele isikutele abivahendite tagamiseks mõeldud rahast, mida on viie aasta peale kokku 16 miljonit.

«Me räägime märkimisväärsetest summadest, mis annavad puuetega ja teistele kõrvalabi vajadusega inimestele senisest paremad võimalused abivahendeid osta ja üürida,» ütles Tsahkna. Muuhulgas jõustub järgmisest aastast abivahendite reform, mille tulemusel on tagatud abivahendite kättesaadavus kogu aasta jooksul üle Eesti.

«Tänase otsusega saavad seni rahalistel põhjustel abivahendita jäänud inimesed oma abivahendid kätte: reformi tulemusel ei tohiks järgmisest aastast enam sellist kahetsusväärset olukorda tekkida,» märkis minister. Tulemusena muutuvad igapäevaeluks ja tööks vajalikud abivahendid uuest aastast kättesaadavamaks ning seonduv asjaajamine kiiremaks ja mugavamaks.

 Lisaraha puudutab laia valikut abivahendeid, mille hulka kuuluvad näiteks ratastoolid, mähkmed ja kuuldeaparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles