Järvel saab aasta lõpuni hooldusravi poole odavamalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusravi.
Hooldusravi. Foto: Sille Annuk

Ida-Tallinna keskhaigla juhtkond otsustas teha Järve hooldusravikliiniku patsientidele jõulukingituse, vähendades nende haiglapäevade tasu omaosalust poole võrra.


Selle aasta lõpuni saavad Järvel asuvas kliinikus hooldusravil viibivad haiged maksma ühe haiglapäeva eest varasema 101 krooni asemel vaid 50 krooni. Voodipäevatasu hakkas kehtima selle aasta algusest.

Hoolduskliiniku juhataja Jüri Enneti sõnul on abi hädavajalik, sest paljud patsiendid ei jaksa haiglaravi eest nõutud summat maksta. Vahel kulub selleks kogu pension ja jääb veel puudugi.

«Olukord on väga kurb, sest paraku ei kuulu enamus meie patsiente viie rikkama hulka. Sageli on ka laps ilma tööta ja peab veel ka lapselapsi ülal pidama,» nentis Ennet.

Rahapuudusel ei jõua kõik abivajajad õigel ajal haiglasse ja osa jätab olude sunnil seal oldud aja eest tasumata. Nõnda ulatuvad patsientide võlad kliiniku ees kümnetesse tuhandetesse kroonidesse. «Ega see pole kino, kus saab raha pileti eest ette ära võtta. Vastupidi, sageli pikendame maksmist pensioni- või palgapäevani välja,» rääkis Ennet.

Enneti sõnul sõltub hooldusravis haige heaolu hooldajast sageli kümme korda rohkem kui targast tohtrist ja hoolduse peale kulub seetõttu ka rohkem raha. Paraku on haigekassa eraldatav summa sellele valdkonnale pidevalt vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles