Kohtuarst: parimas eas mees sureb purjuspäi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuarsti töölauale jõuab palju joobeseisundis hukkunuid.
Kohtuarsti töölauale jõuab palju joobeseisundis hukkunuid. Foto: SCANPIX

Kohtuarst-ekspert Jana Tuusov tutvustas paar päeva tagasi Tallinnas toimunud konverentsil veel avaldamata Eesti meeste suremusuuringut, mille tulemused osutavad meeste alkoholilembusele ja alkoholi tarvitamise kurbadele tagajärgedele.

Kuigi uuringu tulemused ei ole veel täismahus avaldamiseks valmis, andis Tuusov ütlusega, et parimas eas mees sureb purjuspäi, selge vihje tulemuste suunast.

Taoline järeldus on kooskõlas ka 2009. aastal tehtud lahangute ja ekspertiiside käigus kogutud andmetega. Vere alkoholisisaldus määratakse kõikide surnute puhul ja see oli suurem kui 0,5 milligrammi grammis ligikaudu pooltel.

Purjuspäi lahkunutest moodustasid Tuusovi sõnul kõige suurema seltskonna raskes joobes isikud, kelle vere alkoholisisaldus oli üle 2,51 promilli.

Kõige rohkem hukkus mullu purjus inimesi tulekahjudes ja vingumürgituste tagajärjel. Joobes oli antud põhjustel surnutest pea 80 protsenti. Vähesed kained olid Tuusovi arvates ilmselt lapsed ja vanainimesed.

Alkoholi tarvitanuid oli rohkelt ka liikluses hukkunute ja uppunute seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles