E-tervises läks tuliseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept.
Digiretsept. Foto: Liis Treimann

Äsja ametist ilma jäänud Eesti E-tervise Sihtasutuse juht Raul Mill süüdistab sotsiaalministeeriumi kirvemeetodiga tehtavas reformis, mis võib koguni minna vastuollu seadusega. Ministeeriumi meelest on aga vaid ohje enda kätte haarates võimalik e-tervis Eestis lõpuks tööle saada.

«Ma ei saa nõustuda sotsiaalministeeriumi pakutud mõneti ühepoolsete ja kohati ka seadusega mitte päris kooskõlas olevate muudatustega,» põhjendab Mill, miks ta pärast nelja ametiaastat sel nädalal lahkumisavalduse lauale pani.

Kriitikat Millil jagub. Ta väidab, et kuigi riik on 2005. aastast tegutsevale sihtasutusele delegeerinud hulga ülesandeid, tahab sotsiaalministeerium osa neist nüüd endale haarata. Ministeeriumi asekantsleri Ain Aaviksoo plaani järgi kaoks sihtasutusest kogu strateegiline planeerimine ja alles jääksid vaid IT-spetsialistid. Ministeerium juurde loodaks samal ajal aga e-teenuste strateegianõukogu ja arendusmeeskond. Esimese järele näeb vajadust ka Mill, ent arendus ja projektijuhtimine võiks ikkagi jääda sihtasutusse.

Peale selle on ministeerium saatnud riigikokku ettepaneku kärpida E-tervise SA-le järgmise aasta riigieelarvest tulevat summat 22 protsendi ehk poole miljoni euro võrra. Lõpuks on veel ettekirjutus koondada viiendik töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles