Südamearstid vaidlevad haigekassaga uute ravireeglite üle

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi südamekliiniku juhataja Jaan Eha.
Tartu Ülikooli kliinikumi südamekliiniku juhataja Jaan Eha. Foto: Margus Ansu

Südamearstid on tõsiselt mures, kuna äsja valitsuses heaks kiidetud määruse järgi peaksid nad minema ajas kümmekond aastat tagasi ja hakkama haigekassa koostatud uute reeglite järgi ravima ahenenud veresoontega patsiente vananenud meetoditega.

«Kuna oleme reeglitele kuulekad inimesed, siis peame oma haigete ravimisel minema aega kuni kümme aastat tagasi, langetame oluliselt ravikvaliteeti, kasvatame patsientide riski saada tüsistusi ning kulutame samas rohkem maksumaksja raha,» loetles Tartu Ülikooli kliinikumi südamekliiniku juhataja professor Jaan Eha nördinult.

Uuel aastal kehtima hakkavate reeglite järgi ei tohiks südametohtrid enam paljudel juhtudel kasutada ahenenud veresoonte laiendamiseks nüüdisaegseid ravimiga kaetud stente, mis on nii Tartus kui Tallinnas kasutusel juba 2002. aastast. Selline raviprotseduur tehti sügise hakul näiteks ka Edgar Savisaarele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles