Elanikud tõid 11 kuuga võõrsilt nakkuseid kaasa 134 korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist. Foto: Priit Simson / Postimees

Eesti elanikud nakatusid tänavu 11 kuuga välismaal nakkushaigustesse 134 korral, enim haigestusid inimesed reisil olles salmonelloosi.

Eesti elanikud nakatusid 11 kuuga välismaal salmonelloosi 30 korral. Haigestumised leidsid aset Hiinas, Tais, Araabia Ühendemiraatides, Indoneesias, Mehhikos, Türgis, Venemaal, Bulgaarias, Myanmaris, Pakistanis, Ghanas ja Ukrainas, selgub terviseameti ülevaatest.

Teistest nakkushaigustest enam tabas inimesi reisil olles ka kampülobakterenteriit ehk nakkuslik peensoolepõletik ja rotaviirusenteriit. 11 kuuga nakatus reisil kampülobakterenteriiti 21 inimest ja rotaviirusenteriiti 18 inimest.

Dengue viiruspalavikku haigestus välismaal 11 inimest ja puukborrelioosi 10 inimest.

Loomade käest said Eesti elanikud välisriikides hammustada kaheksal korral, kahel korral Tais, Sri Lankal ja Lätis ning ühel korral Saksamaal ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles