Väikehaigla pääses alandusest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus annetas USA saatkond Hiiumaa haiglale kasutatud kiirabiauto. Kingituse võttis vastu haiglajuht Gennadi Aavik (fotol keskel).
Augusti lõpus annetas USA saatkond Hiiumaa haiglale kasutatud kiirabiauto. Kingituse võttis vastu haiglajuht Gennadi Aavik (fotol keskel). Foto: Harda Roosna/Hiiu Leht

Detsembris sai Hiiu maavalitsus sotsiaalministeeriumilt kirja, millekohaselt jätkab Hiiumaa haigla ka uuel aastal üldhaiglana ning pääseb sellega madalamale, kohaliku haigla tasemele alandamisest.

«Tähtis sõnum on see, et sünnitus Hiiumaa haiglasse jääb, külalisarstid jätkavad visiite ja haiglat keegi ei sulge,» kinnitas SA Hiiumaa Haigla ametist lahkuva nõukogu esinaine Vilma Tikerpuu, vahendab Hiiu Leht. Madalama liigi, kohaliku haiglaga võrreldes on vahe selles, et üldhaiglas peab osutama ka üldkirurgia, anestesioloogia, sünnitusabi ja kõiki erakorralise meditsiini teenuseid.

Teisalt on siiski probleemiks, et kuigi riiklik rahastus on uueks aastaks tagatud, on saarel aga vähe elanikke ja summa, mis haigekassalt osutatud teenuste eest kätte saadakse, ei kata kogu vajadust. Tervishoiuameti ravikvaliteedi nõukogu juht Peeter Mardna, kes kursis ka Hiiumaa haigla olukorraga, on öelnud, et saarel võiks olla eelarvelise rahastusega haigla, kuid siis tähendaks see erisuse tegemist, millest võiksid võtta kinni ka teised, mandril asuvad haiglad.

Selle aasta novembrist läks sihtasutuse Hiiumaa Haigla juhtimine üle sotsiaalministeeriumile ja detsembrikuuga lõppevad senise nõukogu volitused, uue nõukogu liikmed valib tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, mille järel saab nõukogu kuulutada välja konkursi sihtasutuse juhatuse esimehe leidmiseks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles