Suurbritannia võitleb hallide pakkidega suitsetamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid müügil Briti kaupluses. Värvikirevad pakid võivad varsti jääda minevikku.
Sigaretid müügil Briti kaupluses. Värvikirevad pakid võivad varsti jääda minevikku. Foto: SCANPIX

Tubakafirmad võivad Suurbritannias varsti olla sunnitud müüma sigarette hallides või pruunides pakkides, et vähendada toodete populaarsust noorte seas, teatas täna Briti tervishoiuminister.

Andrew Lansley kaalub ettepanekut muuta kõik kaubamärgiga sigaretipakid ühevärviliseks usus, et ilmetu välimusega sigaretipakid vähendavad suitsetamise atraktiivsust noorte seas, vahendas AFP.

Tervishoiuministeeriumi esindaja sõnul on värvikirevad pakid teadaolevalt viimane turundusviis, kuidas tubakafirmad noori pahe rüppe meelitavad.

Praegu on Suurbritannias arutluse all valitsuse soov, et jaemüüjad kataks kauplustes sigaretid kinni, et need tähelepanu ei köidaks, kuid poliitikud kaaluvad ka ühevärviliste pakkide kasutuselevõttu. Säärastel pakkidel oleks kirjas üksnes tavainformatsioon lisaks hoiatustele suitsetamise ohtlikkusest.

Lansley sõnul peab suitsetamise vastu võitlemiseks aina uusi mooduseid välja käima, sest tubaka tarbimise tagajärjed brittide tervisele on endiselt rängad.

Briti tervishoiuministeeriumi sõnul loobus 337 000 inimest eelmisel aastal riigi tasuta toetuse abil suitsetamisest ning suitsetajate arv on 10 aastaga langenud veerandi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles