Arstitudengid: pöörake tähelepanu nutitervisele

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Nutitelefon: lisaseadmete abil on võimalik mõõta pulssi, lugeda samme, põletatud kalorite hulka ja uneinfot.
Doktor Nutitelefon: lisaseadmete abil on võimalik mõõta pulssi, lugeda samme, põletatud kalorite hulka ja uneinfot. Foto: SCANPIX

Arstiteadusüliõpilaste selts (EAÜS) on kuulutanud nutitervise kuu puhul välja noortele suunatud konkursi, leidmaks võimalusi siduda nutiseadmed ja meditsiin.

Konkursile «Nutikas olevik = tervislik tulevik»oodatakse koolinoorte ja tudengite 1 kuni 3 minuti pikkuseid videoklippe, mis käsitlevad nutiseadmete tervislikku kasutamist või võimalikke tehnilisi lahendusi meditsiinis, teatas selts.

Töid hindavad oma ala eksperdid, parimad tööd saavad vääriliselt auhinnatud ning valitakse ka rahva lemmik.

«Nutiseadmed on Eestis väga laialt kasutusel – pea kõik noored vanuses 15-19 eluaastat omavad nutitelefoni, palju kasutatakse tahvelarvuteid ja muud. Seega tuleb üha rohkem tähelepanu pöörata ka terviseprobleemide ennetamisele noorte hulgas. Videokonkurss aitab näidata inimestele iseennast – mida nad igapäevaselt õigesti või valesti teevad, kui erinevaid seadmeid kasutavad,» ütles nutitervise teemakuu eestvedaja Anne Lille.

Ta tõdes, et ühest küljest on märgata näiteks silmade tervise üldist halvenemist. «Kui tavaliselt lõppeb miinuse süvenemine 20-21aastastel, siis pideva silmade pinge tõttu jätkub nägemise halvenemine praegusel ajal isegi 30-40aastastel,» ütles Lille ja tõdes, et teisest küljest annab tehnoloogia areng hulgaliselt võimalusi meditsiini kiireks edasiminekuks – kõik käib käsikäes.

«Ootame, et igaüks otsustaks ise, kas tehnoloogia teeb inimeste elu kergemaks või raskemaks, tervist paremaks või halvemaks, ja näitaks seda teistelegi,» ütles Ingrid Lesdorf Arstiteadusüliõpilaste seltsist. Ta lisas, et nii saab pöörata tähelepanu detailidele, millele igapäevaelus muidu võibolla ei mõtlegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles