Terviseameti struktuur muutub

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti juht Tiiu Aro.
Terviseameti juht Tiiu Aro. Foto: Liis Treimann

Terviseameti peadirektor Tiiu Aro tegi tervise- ja tööministrile ettepaneku teha terviseameti struktuuris muudatusi, millega kaoksid mõned osakonnad ja tekkiks rida teisi.

Muudatusega kaoksid tervishoiu- ja peremeditsiini osakond ja tekiksid erakorralise meditsiini, tervishoiutöötajate ja tegevuslubade registri ning esmatasandi tervishoiu osakond, kirjutab Med24.

Erakorralise meditsiini osakonna põhiülesanneteks saab olema kiirabi korraldamine, kiirabi ja tervishoiu hädaolukorraks valmisoleku ja hädaolukorra lahendamise ning elutähtsate teenuste korraldamine oma pädevuse piires.

Tervishoiutöötajate ja tegevuslubade registrite osakond hakkab peamiselt tegelema tervishoiutöötajate  registreerimise, kutsekvalifikatsiooni tunnustamine ja tervishoiutöötajate vaba liikumise õiguse tagamisega.

Esmatasandi tervishoiu osakonna kõige olulisemateks ülesanneteks hakkavad olema nii üldarstiabi korraldamine ja planeerimine kui ka perearstide ja nende nimistutega ja töötervishoiuga seonduvad tegevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles