Viis põhjust, miks naised ei saa orgasmi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orgasmi saamisel või selle puudumisel võib olla väga lihtne põhjus.
Orgasmi saamisel või selle puudumisel võib olla väga lihtne põhjus. Foto: David Oxberry/picture alliance/moodboard

Kes seksi ajal orgasmi ei saa, võib tunda, et on ilma jäänud millestki väga erilisest, kuid tavaliselt on seda võimalik muuta.

Neile, kes seksi ajal orgasmi ei saa, võib tunduda, et nad jäävad ilma seksi Pühast Graalist, millest kõik suure vaimustusega räägivad, kirjutab Fox News. Kuigi orgasmi saamist võivad raskendada ka meditsiinilised põhjused, on tavaliselt asi milleski muus. New Yorgi günekoloog Alyssa Dweck selgitab, miks me ei saa orgasmi ja kuidas seda probleemi lahendada.

1. Sinu kõdistit ei ergutata piisavalt

«Ligikaudu 70 protsenti naistest saab orgasmi pigem kliitori stimuleerimise kui vagiina kaudu,» ütles Dweck. See tähendab kahte asja. Esiteks ei ole põhjust muretseda, kui sa ei ole kunagi saanud vaginaalset orgasmi – see on täiesti normaalne. Teiseks tähendab see, et kõdistile keskendumine võibki olla see, millest puudust tunned.

Masturbeerides võib kõik väga lihtne olla, kuid partneriga on asjad sageli juba keerulisemad. Dwecki sõnul võib aidata nii erinevate stimuleerivate asendite proovimine kui ka seksmänguasjade kasutamine.

2. Sinu kõdistit ergutatakse liiga palju

Sinu kõige tundlikum koht võib vahel aga ka hoopis vähem tähelepanu vajada. Pole ka ime – kliitoril on 8000 närvilõppu. Just kliitori liiga intensiivse stimuleerimise tõttu jääb osal naistest orgasm saamata. Kui tundub, et nii see ongi, siis võib enne enda katsuma hakkamist asetada kõdistile tükikese siidist kangast või paluda partneril sellele vähem survet avaldada.

3. Sul on ärevushäired või depressioon

Kui võtate depressiooni või mõne muu vaimse häda vastu ravimeid, siis võib see häirida orgasmi saamist. Neurotransmitterid nagu serotoniin, dopamiin ja noradrenaliin on seotud seksuaalsete reaktsioonide ja orgasmiga. Ärevushäirete ja depressiooni raviks kasutatavad ravimid mõjutavad nende ainete taset kehas. Kui võtad mõne vaimse häda vastu ravimit, siis räägi arstiga ja küsi, kas on olemas seksiga seotud kõrvalmõjudeta alternatiive.

Peale selle on ka oluline seda sorti probleeme mitte häbeneda. «Naistel peaks olema võimalik häbenemata seks nautida ja küsimusi küsida,» ütles Dweck. Selle jaoks julguse kokku võtmine on suurepärane asi.

4. Sinu hormoonid ei ole tasakaalus

Seda võivad põhjustada antibeebipillid. Teadagi on see ärritav. Selle leiutise eesmärk ongi ju pakkuda võimalust tagajärgi kartmata seksi nautida. Pillid muudavad östrogeeni, progesterooni ja testosterooni taset organismis. Need muutused võivad mõjutada sugutungi, mille tagajärjel võib juhtuda, et sa ei soovigi seksi või ei viitsi - sellest endalegi aru andmata - seksi ajal orgasmi saamiseks piisavalt tegutseda. Günekoloog võib aidata sul otsustada, kas on mõtet proovida mõnda teist rasestumisvastast vahendit.

Kui keha valmistub 30-date eluaastate lõpus või 40-dates menopausile minema, siis võib see samuti hormonaalset tasakaalu muuta. Ülalnimetatud hormoonid võivad siis orgasmi tugevust väiksemaks muuta. Ka sel juhul saab günekoloog abiks olla sobiva tegevusplaani väljatöötamisel.

5. Su mõtted on mujal  

Mõtetega asja juures olemine on väga oluline. Dwecki sõnul algab naiste jaoks seksi juures kõik peast. Õnneks on seda asja lihtne parandada – keskendu naudingule. Mõtle sellele, kui hästi sa ennast tunnet. Kas tuleb meelde, kui hea on mõnikord head sööki täiel rinnal nautida? Tee seda sama ka seksides.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles