Apteegikülastajad annetasid suurperedele üle 7000 tervisetoote

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea tervis on üks pere õnne aluseid.
Hea tervis on üks pere õnne aluseid. Foto: Kertin Vasser/Apotheka

Apotheka külastajad jätsid detsembrikuu jooksul suurperede jaoks kogumiskastidesse üle 7000 tervisetoote ja annetasid ka koduapteegi täiendamiseks vajalikke kinkekaarte.

Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Apotheka tänavad kõiki apteegikülastajaid, kes osalesid heategevuskampaaniast «Kingime suurperedele tervist!», teatas Apotheka. «Apotheka jaoks on inimeste terveks jäämine sama oluline kui terveks saamine. Soovisime kaasa aidata Eestimaa lasterikaste perede heale käekäigule, tunnustada nende perede emasid ja isasid ja anda apteegikülastajatele võimalus kinkida neile omalt poolt paremat tervist,» ütles Apotheka juhatuse liige Marika Pensa.

«Detsembrikuise heategevuskampaania jooksul ostsid Apotheka külastajad suurperedele üle 7000 toote. Enim annetati suurperedele vitamiine, immuunsust tugevdavaid tooteid, desinfitseerimisvahendeid, plaastreid ja sidemeid, mida pole kunagi liiga palju. Samuti annetati peredele sadade eurode väärtuses kinkekaarte, mille eest saavad suurpered endile ise koduapteeki vajaminevaid tooteid osta,» rääkis Marika Pensa. „Ühe suure annetuse tegi ka OÜ Elulill, kes andis suurperede laste jaoks 1443 karpi Yomi oomega-3 šokolaadikarusid.»

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap avaldas heameelt õnnestunud heategevuskampaania üle. «Apotheka algatus oli märkimisväärne – lisaks sellele, et nende meeskond tegi ise ohtralt annetusi, kutsusid nad ka teisi märkama ja hoolima,» sõnas Õunap. «Suurpered tunnetavad üsna valusalt, mida viirused perekonnas kaasa toovad - laste haigestumine tähendab vanematele töölt eemalejäämist, mis omakorda mõjutab pere eelarvet ja igapäevast toimetulekut. Heast tervisest saab kõik alguse. Loodame, et saame sarnast kampaaniat tulevikus veelgi läbi viia,» sõnas Õunap.

Teisipäeval toimunud tänuüritusel said esimesed suurpered kätte ka annetatud tooteid sisaldavad karbid, mis spetsiaalselt nende perede jaoks komplekteeritud. Annetused jagab peredele laiali Eesti Lasterikaste Perede Liit koostöös piirkondlike organisatsioonidega.

Tänuüritusel käinud pered said osa võtta raeapteekri õpipoisi töötoast, kus tutvustati, kuidas ja milliseid mikstuure segati Raeapteegis ehk Euroopa vanimas tegutsevas apteegis kokku juba 15. sajandi alguses ehk 600 aastat tagasi.

Eesti Lasterikaste Perede Liit (ELPL) on loodud 1996. aastal toetamaks lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, mis koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli ja enam. Liikmesorganisatsioonides on 1443 nelja ja enama lapsega pere ehk võrgustikku kuulub ligemale 10 000 inimest, neist 6800 on lapsed.

Apotheka kaubamärgi all tegutseb Eestis 166 apteeki, annetamiseks oli võimalik kasutada ka Netiapteegi keskkonda. Fotogalerii tänuüritusest leiate Apotheka Facebookilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles