Terviseamet: Saaremaa perearstikonkursid luhtuvad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaad kimbutab perearstipuudus.
Saaremaad kimbutab perearstipuudus. Foto: SCANPIX

Terviseameti andmed möödunud aasta kohta näitavad, et kolmveerand Saare maakonna perearstidest on üle 50-aastased ning sarnaselt Hiiu-, Lääne ja Valgamaaga ei ole sealsete perearstide seas ainsatki 29–40-aastast tohtrit.

Saare maakonna probleemkohti kirjeldades tõdeb terviseamet, et mullu veebruaris luhtus konkurss, leidmaks perearsti, kelle teeninduspiirkond on Kihelkonna ja Lääne-Saare vallas, vahendab Saarte Hääl.

Nimistul on olnud kaks ajutist asendajat, ajutine asendus jätkub ka tänavu ja 5. jaanuari seisuga oli sealse nimistu suurus 721 inimest (piirsuurus on 1200). Samuti luhtus mullu septembris perearstikonkurss Kuressaare nimistule, mille suurus on 1639 inimest, ning sellelegi nimistule on kinnitatud ajutine asendaja, kes jätkab ka alanud aastal.

Saaremaa 15 perearstist neli on 41–50-aastased, vanuses 51–61 eluaastat on koguni kaheksa perearsti ning kolm perearsti jäävad vanusevahemikku 62–65 eluaastat.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles