Tervise valdkonnas viiakse läbi põhjalik analüüs

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgnevatel kuudel viiakse läbi sotsiaalministeeriumi tervise, e-teenuste ja innovatsiooni valdkonna, tervise- ja ravimiameti ning tervise arengu instituudi tegevuste analüüs. Üle vaadatakse ka e-tervise ja haigekassaga seonduvad funktsioonid.

Sotsiaalministeeriumi strateegilise planeerimise juhi Kristiina Hundi sõnul on aja jooksul tervise valdkonnas üksiktegevuste toimimist ja nõuetele vastavust hinnatud läbi erinevate analüüside, kuid tervikuna valdkonda uuritud ei ole.

«Meil on vaja leida lahendused, kuidas paindlikult reageerida ühiskonnas toimuvatele muutustele ja toime tulla erinevate ülesannetega ilma, et riik kasvaks», ütles Hunt.

Analüüsiga kaardistatakse hetkeolukord ning pakutakse lahendusi valdkonna tegevuste jaotuse osas, eesmärgiga vähendada killustatust ja dubleerivaid tegevusi ning tagada ressursside optimaalne kasutamine. Samuti pööratakse tähelepanu tervisevaldkonna järelevalve kvaliteedile. Analüüs valmib tänavu mais.

Tervisevaldkonna tegevuste ülevaatamise tulemused integreerib rahandusministeerium riigi ülesannete analüüsi, mille eesmärk on riigi tõhusamaks toimimiseks vaadata üle riigi peamised tegevused ja struktuur tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles