Ravimiamet ja Euroapteek vaidlevad sooduskampaaniate üle

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Euroapteegi veebilehelt.
Fragment Euroapteegi veebilehelt. Foto: Tarbija24

Ravimiamet paneb Euroapteegile süüks, et too reklaamis oma hiljutiste sooduskampaaniatega retseptiravimeid. Apteek ettekirjutustega ei nõustu.

Esimese ettekirjutuse tegi ravimiamet Euroapteegile 13. juulil, mil oli käimas kampaania «Muuda oma retseptid preemiaks. Iga retsept = 5 krooni», kirjutas ajaleht Meditsiiniuudised.

Ameti hinnangul suunas kampaania ostma retseptiravimeid Euroapteekidest ja seda võis käsitleda retseptiravimite reklaamina. Retseptiravimite reklaam on aga seaduse järgi keelatud.

Euroapteek ei jäänud ettekirjutusega nõusse ja esitas Tartu halduskohtule kaebuse selle tühistamiseks. Siiski sundis ettekirjutus apteeki oma kampaaniat muutma ja uus reklaamtekst kuulutas järgmist: «Aitäh-kaardi omanikele kõigis Euroapteekides allahindlus 20% TOPi toidulisanditelt ja apteegikaupadelt. Aitäh-kaardi omanikele 5 krooni igalt 150krooniselt ostusummalt kõikidelt apteegikaupadelt, ka retseptiravimitelt.»

Ravimiameti hinnangul ei olnud seegi kampaania korrektne ja teise ettekirjutuse sai Euroapteek 26. oktoobril.

Tänaseks on Euroapteegis käimas taas uus kampaania, mis kutsub: «Muuda oma ostud preemiaks. Iga 150kroonine ostusumma = 5 krooni preemiat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles