Venemaal levib kiiresti seagripp

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vastu saab vaktsineerida.
Seagripi vastu saab vaktsineerida. Foto: Jerry Lampen / Reuters / Scanpix

Venemaal kasvab seagrippi nakatumiste arv ja seagripist põhjustatud surmadest on teada antud Peterburgis, Vologdas ja Adõgees.

Venamaal kasvab A-viiruse (H1N1) põhjustatud seagripi juhtude arv, kirjutab Russian News. Vene Föderatsiooni terviseministeeriumi prognoosi kohaselt kasvab seal lähitulevikus ka paragripi ja SARSi põhjustatud surmade arv.

Venemaa terviseministeeriumiepidemioloog Nikolay Briko ütles Vene uudisteagentuurile TASS, et kuigi paragripi ja SARSi juhtumite arv on võrreldav eelmise aasta sama ajaga, on viimasel nädalal juhtumite arv kasvanud ja see trend jätkub ka lähiajal. Briko sõnul ei ole olukorrale siiski praegu võimalik veel täielikku hinnangut anda.

«Võib öelda, et mõnedes riigi piirkondades on suremus suurem kui tavaliselt,» ütles ekspert. Igasuguse prognoosi tegemine on aga keeruline ja hinnangud ei pruugi alati kokku minna sellega, missuguseks olukord tegelikult kujuneb. Võrreldes eelmiste aastatega on kasvanud täiskasvanute suremus ja haiguste raskete vormide esinemine, mis on eluohtlikud ja eeldavad haiglaravi.

Ajakirjanduse teatel on üksnes Peterburgis paragripi tagajärjel surnud juba 30 inimest ja linnas ringleb kõikjal seagrippi põhjustav A-viirus. Jakuutias on nädalas jõudnud raviasutustesse paragripi ja SARSi sümptomitega üle üheksa tuhande inimese, 89 kooli ja viis lasteaeda on haiguse leviku tõttu suletud. Vologda oblastis on nädalas jõudnud paragripi ja SARSi sümptomitega meedikute juurde üle 10 400 inimese ja üks karantiini pandud laps on seal surnud. Rasked haigused levivad aga kiiresti ka mujal.

Terviseministeeriumi sõnul oli 18. Jaanuariks paragrippi surnud 27 inimest. «Enamasti on tegemist riskigruppi kuuluvate vaktsineerimata inimestega, kuid ka nendega, kes on arsti juurde pöördunud alles hiljem,» ütles aseterviseminister Tatyana Yakovleva. Vaatamata haiguste kiirele levikule on asepeaminister Olga Golodets öelnud, et olukord on stabiilne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles