Paljud juhiloa taotlejad peavad hakkama maksma uneapnoe uuringu eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uneapnoe kahtluse korral tuleb juhiloa saamiseks teha täiendavad uuringud.
Uneapnoe kahtluse korral tuleb juhiloa saamiseks teha täiendavad uuringud. Foto: Jan Haas /picture alliance / Jan Haas / Scanpix

Selle aasta 1. jaanuarist kehtiva muudatuse kohaselt tuleb keskmise või raske uneapnoe sündroomi kahtluse esinemisel juhiloataotleja enne juhiloa väljastamist või uuendamist suunata eriuuringutele, mille eest tuleb reeglina tasuda taotlejal endal.

Seadusandluse kohaselt tasub mootorsõidukijuhi ja juhtimisõiguse taotleja tervisekontrolli eest mootorsõidukijuht ja juhtimisõiguse taotleja ise, kuigi võib tasuda ka tööandja, kirjutab Med24.  

«Obstruktiivse uneapnoe sündroomi kahtluse korral saab patsiendi suunata unemeditsiiniarsti konsultatsioonile ja vajaduse korral tehakse ka diagnoosi kinnitamiseks vajalikud spetsiifilised uuringud, mille tõttu võib tervisetõendi hind sõltuvalt tehtud uuringust kujuneda suuremaks,» selgitas haigekassa esmatasandipaketi talituse juht Külli Friedemann.

Tervisekontrolli läbimisega seonduvad kulud sõltuvad tervisekontrolli tegija määratud hinnakirjast ja patsiendi suunamine uuringule konkreetsesse raviasutusse sõltub patsiendi vajadusest ja perearsti otsusest. Haigekassa tasub uneuuringute eest haigekassa tervishoiuteenuste loetelus nimetatud seisundite ja kaasuvate haiguste esinemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles