Arstitudengid meelitavad ettevõtteid halbadest harjumustest loobuma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts (EAÜS) pakub tervisekingituste projektiga firmadele võimalust korraldada oma kollektiivis tervist edendavaid ning kahjulikke harjumusi vähendavaid ettevõtmisi.

EAÜSi juubeliaasta sündmuste eesmärgiks on ühiskonnagruppide kaasamine terviseedendusse. Tervisekingitus on heategu nii üksiku ettevõtte või organisatsiooni inimestele kui ka kogu Eestile. Kingituseks võib olla näiteks alkoholivaba üritus, suitsetamisest loobumisega säästetud raha annetamine või koosolekute pidamine kõndides. Ideid töökoha terviseedendusest leiab EAÜS 25 koduleheküljelt.

«Tervisekingituste näited oleme jaotanud nelja gruppi: suitsetamisest loobumine, alkoholi tarvitamise vähendamine, toitumise parandamine ja füüsilise aktiivsuse suurendamine. Ootame huviga ka uusi ideid,» ütles tervisekingituste meeskonna liige Anett Riismaa.

EAÜSi juubeliaasta korraldaja Kadi Kuusik sõnas, et märkimisväärne osa Eesti tervisekaost on ennetatav. «Varajase suremuse kolm peamist põhjust – südame- ja veresoonkonnahaigused, kasvajad ja vigastused – on oluliselt mõjutatavad tervisekäitumise ja keskkonnategurite poolt,» ütles ta.

Kuusik lisas, et olukorra parandamisse peavad aga panustama nii riik, kohalikud omavalitsused, era- ja kolmas sektor kui iga inimene ise. Üksikisikut innustavad kokkulepped töökaaslaste või sõpradega oma tervisesse kindlasti rohkem panustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles