Sotsiaalkomisjon asus vaimupuuetega inimeste hambaravi lahendama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas oma tänasel istungil koos asjaomaste ringkondadega vaimupuuetega inimeste hambaravi võimalusi ja astub samme olukorra parandamiseks.


Sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul jõudis komisjon seisukohale, et tegu on tõsise, reaalselt eksisteeriva probleemiga, millele tuleb lahendus leida. Lepiti kokku, et sotsiaalministeerium esitab jaanuari alguseks omapoolse lahendusettepaneku.

Anestesioloogia teenuse rahastamiseks haigekassa poolt on komisjon valmis algatama selleks vajaliku seadusemuudatuse. «Ega nende inimeste ravimata hammastest tingitud muud tervisekulud, mida haigekassa kinni peab maksma, ka väikesed ole,» selgitas Reinsalu.

Tartu Ülikooli Kliinikumi esindaja kinnitas, et raviasutus on võimeline uuest aastast vaimupuuetega inimestele neile vajalikku hambaravi teenust osutama hakkama. See tähendab hambaravi koos anestesioloogia võimalustega.

Jaanuaris arutab riigikogu sotsiaalkomisjon asja edasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles