Ossinovski: Narvas saadi haigekassa plaanidest valesti aru

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema

Narva elanikud saavad ka 15 aasta pärast eriarsti juures käia oma kodulinnas ja mitte 60 kilomeetri kaugusel maakonna keskhaiglas, lubab hiljuti Narva elanikega kohtumas käinud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Minister väidab, et Narvas saadi haigekassa plaanidest valesti aru ja tegelikult ei ole plaanis mitte Narva haiglast eriarsti vastuvõtte Ida-Viru keskhaiglasse üle viia, vaid tihendada koostööd kahe haigla vahel, et tagada Narvas ka tulevikus nende erialade ambulatoorsed vastuvõtud, mida täna patsientidele pakutakse, kirjutab ERR.

Ossinovski sõnul näitavad analüüsid, et ka 2030. aastal on praegustel erialadel Narvas nende erialade pakkumiseks piisavalt patsiente, kuid tõdes samas, et üldhaiglad ei ole iseseisvalt suutelised kogu mahtu täitma.

«Meie eesmärk on selle aasta jooksul jõuda kokkulepetele just pikemas plaanis erialade osutamise osas Narva linnas ja need ka fikseerida valitsuse või ministri taseme otsusena, mis tähendab seda, et pärast selle kokkuleppe sõlmimist on see ka aluseks edasistele rahastamisotsustele haigekassa poolt,» ütles Ossinovski.

Narva haigla ülemarsti Pille Letjuka hinnangul annab ministri lubadus üldhaiglatele pikemaks ajaks mingisuguse kindlustunde, kuid ministeerium ja haigekassa suhtlus võiks paremini toimida, sest veel nädala eest öeldi Narva haiglale, et kopsuarsti vastuvõtud hakkavad tulevikus toimuma üksnes Ida-Viru keskhaiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles