Suurimad vead, mida tehakse duši all käies

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duši all käies on võimalik päris mitut asja valesti teha.
Duši all käies on võimalik päris mitut asja valesti teha. Foto: Patrick Pleul /picture-alliance / Scanpix

Võib tunduda uskumatu, kuid tõenäoliselt teeb suur osa inimestest duši all käies vigu, mis võivad nahka tõsiselt kahjustada.

Selleks, et nahk jääks duši all käies terveks, tuleks vältida järgmisi levinud vigu, kirjutab ajaleht Bild.

Liiga kuum

Liiga kuum dušš kahjustab nahka tunduvalt. Meie nahka katab ja kaitseb looduslik rasvakiht ja liiga kuuma duši all käies peseme selle maha. Tulemuseks on väga kuiv ja mõnikord isegi lõhenenud nahk.

Liiga sageli ja pikalt

Hommikune duši all käimine kuulub suure osa inimeste igapäeva juurde. Seda on meie naha jaoks liiga sageli. Looduslikul rasvakihil, mille tõenäoliselt liiga kuuma duši all käies ära peseme, ei jää nii piisavalt aega taastumiseks. Kes teisiti ei saa ega soovi, peaks proovima duši all käimise aega lühendada.

Paksult sisse seebitamine

Vaht tundub nahal pehme ja meeldiv ning dušigeelist tulev aroom täidab terve vannitoa – imeline! Kuid paraku ei ole dušigeeli kasutamine liiga suurtes kogustes nahale sugugi kasulik. Nii kaob nahast niiskus ja see muutub kuivaks. Seepärast peaks dušigeeli kasutama tavaliselt vaid kohtades, kus keha rohkem higistab. Käed ja jalad võiks aeg-ajalt välja jätta.

Dušišvamm

Dušišvammi võib küll kasutada, kuid hiljemalt nelja nädala möödudes tuleks see välja vahetada, sest niiske švamm pakub suurepärast kasvupinda haigusttekitavatele bakteritele.

Kreemitamisest loobumine

Duši all käies kaotab nahk palju niiskust. Kui nahk ei saa pärast duši all käimist kreemist niiskust tagasi, siis muutub see liiga kuivaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles