Surnuks tunnistatud beebi ärkas enne tuhastamist ellu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuks peetud pisipoiss ärkas nuttes ellu.
Surnuks peetud pisipoiss ärkas nuttes ellu. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Vastsündinud Hiina poiss, kelle arstid olid surnuks tunnistanud, ärkas nuttes vaid minutid enne kremeerimist ellu. Selleks hetkeks oli ta surnukuuris veetnud 12 külmakraadiga 15 tundi.

Jinhua linna Pan'an-i krematooriumi töötaja avastas, et surnuks tunnistatud beebi nimega An An on siiski elus, kirjutab The Telegraph. Töötaja võttis seejärel koheselt ühendust lapse isaga ja kremeerimine tühistati.

Beebi sündis enneaegselt 8. jaanuaril, pärast seitsmendat raseduskuud  Pan'an-i haiglas Zhejiangis, Kagu-Hiinas.

Pisipoisi isa Lu soovis lapse nädal enne arstide soovitust koju viia, et üheskoos Hiina uusaasta vastu võtta. Kaks päeva hiljem muutus lapse nägu kahvatuks ja pere ruttas tagasi haiglasse, kus pisipoisi seisund halvenes kiiresti. Paar päeva hiljem tunnistas lastearst Dr Chen Shuanghua lapse surnuks.

Suurbritannia ajalehe Mail Online andmetel viis lapse isa beebi kella kuue paiku õhtul  surnukuuri ja mässis talle soojad riided ümber.

«Olen 20 aastat lastearst olnud ja ma ei suuda siiani uskuda, kuidas selline ime sai juhtuda, » kommenteeris Dr Chen olukorda. Haigla direktor Yang tunnistab viga ja ütleb, et surmatunnistus kirjutati liiga kiiresti välja ja ei kontrollitud beebit teistkordselt. Võimalus, et laps ka ellu jääb ja suureks kasvab, on kahjuks siiski väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles