Hiina meditsiini arst selgitab, kuidas elada võimalikult kaua tervena (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Bürkland ja Adik Levin saate «Hallo, Kosmos!» avalikul salvestusel
Rene Bürkland ja Adik Levin saate «Hallo, Kosmos!» avalikul salvestusel Foto: Viktor Burkivski

Hiina meditsiini arst Rene Bürkland soovitas Eesti inimestel võimalikult kaua tervena elamiseks mitte üle töötada.

«See on suur probleem. Võimalusi tööd teha on palju ja kui sa teadlikult piiri ette ei pane, võid sellega endale palju kahju teha,» lausus Hiina meditsiini arst meditsiiniuudiste portaalile Med24 antud intervjuus.

Bürklandi sõnul peaksime hakkama rohkem nautima töö viljasid ja elust rohkem rõõmu tundma, mitte ainult võitlema, kannatama ja muretsema. «Väga lihtne on näha elu imet vastsündinus, kuidas kahest rakust tekib funktsioneeriv organism, aga mingil hetkel unustame selle ime. Kui vaatame ringi, siis need imed liiguvad igal pool. Kõik inimesed, kellega suhtleme, ongi ju tegelikult see ime. Kui me seda näeksime, oleks elu huvitavam ja ilusam meie kõigi jaoks,» tõdes ta.

Hiina meditsiini arsti sõnul tulenebki enamik probleeme sellest, et inimesed lähevad üle selle piiri, kust organism ei saa enam hakkama. Bürkland tõdes, et kogu Hiina meditsiini ravi eesmärk on viia organism sellisesse seisu, et ta suudab hakata ennast ise tervendama või taastama.

«Minu unistus on ühendada Lääne ja Hiina meditsiin. Sellest võidab patsient, kuid ka riik, kuna palju odavam on haigusi ennetada kui ravida,» ütles Bürkland ja lisas, et ka arstide koormus langeks.

Loe Hiina meditsiini arstiga tehtud intervjuud täismahus meditsiiniuudiste portaalist Med24.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles