Taastusraviasutused vihastasid riigi peale

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kallaste on rehabilitatsiooniasutuste liidu juht ning peamiselt lastele, aga ka täiskasvanutele meditsiinilist taastusravi ja toimetulekut pakkunud Adeli Eesti rehabilitatsioonikeskuse juhataja.
Ahti Kallaste on rehabilitatsiooniasutuste liidu juht ning peamiselt lastele, aga ka täiskasvanutele meditsiinilist taastusravi ja toimetulekut pakkunud Adeli Eesti rehabilitatsioonikeskuse juhataja. Foto: Tairo Lutter

Veebruari keskpaigaks olid rehabilitatsiooniasutused sotsiaalkindlustusameti peale juba täitsa vihased, sest amet venitas arvete tasumisega, kuid viivituse põhjusest või sellest, et viivitus võib tekkida, teada ei andnud ja ette ei hoiatanud. Isegi sotsiaalameti vastavad töötajad polnud kuulnud, mis toimub.

«Palgapäev lähenes, olime arvestanud, et raha tuleb, nagu peab, aga probleemidest suvatses ameti juhtkond teavitada alles siis, kui hakkasime ise küsima,» ütles rehabilitatsiooniasutuste liidu juht, Adeli Eesti rehabilitatsioonikeskuse juhataja Ahti Kallaste.

«Ameti juhtkonnale oli probleem juba poolteist nädalat teada olnud. Asi ei ole üldse selles, et arvete tasumine hiljaks jäi – uue süsteemi käivitamisel võib juhtuda –, aga miks probleemidest ei teatatud?» oli Kallaste pahane. «Küsimus on hoiakus. Miks meiega ei räägita, kas me polegi partnerid?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles