![Inimesed kardavad üha enam, et liha söömine võib tervist kahjustada.](http://f7.pmo.ee/ee1pob8Uw7jNw_ph2U2geyxP6yg=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2016/02/19/5062919t1h8524.jpg)
Suurbritannias tehtud sotsiaalse käitumise uuringust selgub, et peaaegu pool sealsetest elanikest on kas vähendamas liha tarbimist või on juba taimetoitlased.
Suurbritannias tehtud sotsiaalse käitumise uuringust selgub, et peaaegu pool sealsetest elanikest on kas vähendamas liha tarbimist või on juba taimetoitlased.
Küsitlejad said teada, et 29 protsenti inimestest on vähendanud liha tarbimist pärast seda, kui maailma terviseorganisatsioon WHO teatas eelmisel aastal, et töödeldud liha, nagu näiteks vorstikesed, peekon, sink ja igasugune punane liha võivad vähki tekitada, kirjutab ajaleht The Time.
Üheksa protsenti kaalusid kas söödavate lihakoguste vähendamist või taimetoitlaseks hakkamist. Kolm protsenti küsitletutest olid juba kas taimetoitlased või veganid.
Ian Simpson uuringuagentuurist NatCen Social Research, mis küsitluse läbi viis, ütles et paljud inimesed on mures, et liha söömine võiks nende tervist kahjustada. Ligikaudu 58 protsenti neist, kes liha tarbimist vähendasid, ütlesid, et teevad seda tervislikel põhjustel. Ligikaudu 20 protsenti küsitletutest ütlesid, et teevad seda raha säästmiseks ja umbes sama palju inimesi vastas, et nad on mures loomade käekäigu ja toiduohutuse pärast.
Toitumisekspert Emer Delaney sõnul süüakse nüüd liha asemel palju enam näiteks kala, ube ja läätsesid. Londoni St George’i haigla toitumisekspert Catherine Collinsi sõnul söövad tema patsiendid samuti vähem liha. «Inimesed söövad pigem fajitasid ja pasta Bologneset kui taldrikutäie sealihalõike või grill-liha,» ütles Collins. Tema sõnul teevad inimesed näiteks kastmeid, kus on palju juurvilju ja seetõttu vähem liha.