Eestis müüdi mullu rohkem ravimeid kui varem (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimite müük kasvas Eestis eelmisel aastal.
Ravimite müük kasvas Eestis eelmisel aastal. Foto: Jaanus Lensment

Eelmisel aastal müüdi Eestis inimeste raviks mõeldud ravimeid kokku 68 miljoni euro eest. Kõige rohkem müüdi retseptiravimeid.

Inimestel kasutatavate ravimite turumaht oli 2015. aasta IV kvartalis 4,1 protsenti suurem kui tunamullu samal ajal, teatas ravimiamet. Ravimite kogukäive oli 68 miljonit eurot.  

Kõige rohkem ravimeid ostsid inimestele edasi müümiseks üldapteegid (71 protsenti), haiglaapteekidele väljastati 28 protsenti ravimitest ja üks protsent ravimitest müüdi teistele asutustele.

84 protsenti kõigist müüdud ravimitest olid retseptiravimid, 15 protsenti käsimüügiravimid ja üks protsent otse haiglatele müüdavad ravimid. Kõige rohkem osteti kasvajatevastaseid ja immuunsüsteemi reguleerivad ained (19 protsenti), järgnesid seedekulgla ja ainevahetuse ravimid (13 protsenti) ja südameveresoonkonna ravimid (12 protsenti).

Inimestel kasutatavaid ravimeid müüs üld- ja haiglaapteekidele ning teistele asutustele – peamiselt riigi- ja teadusasutustele – 29 hulgimüügi õigust omavat ettevõtet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles