Pere kaotas surmava haiguse tõttu kolmanda lapse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isabella Mading oli ema sõnul ka aasta enne surma veel tõeline tulesäde.
Isabella Mading oli ema sõnul ka aasta enne surma veel tõeline tulesäde. Foto: Erin Mading/Facebook

Floridas elav perekond leinab 10-aastase tüdrukutirtsu surma. Tema elu nõudis kaasasündinud haigus, mis oli varem nõudnud selle pere kahe teise lapse elu.

Abielupaaril Erin ja Benjamin Madingul oli viis last, kuid nüüd on vähki surnud juba kolm pere lastest, kirjutab Naples Daily News. Põhjuseks on kaasasündinud Lynchi sündroom, mis suurendab soolevähi ja teiste vähiliikide riski. Ameerika Ühendriikides diagnoositakse igal aastal ligikaudu 140 000 soolevähi juhtumit ja sealse riikliku terviseinstituudi hinnangul on kolme kuni viie protsendi juhtumi põhjuseks Lynchi sündroom.

Isabella, kellel diagnoositi soolevähk siis, kui ta oli seitsmeaastane, suri eelmise nädala laupäeval 10-aastaselt selle sündroomiga seotud ajukasvaja tagajärjel. Isabella 17-aastane vend Cody suri 2010. aastal ja tema õde Averi kolm aastat hiljem samuti 17-aastaselt. Neil kõigil oli Lynchi sündroom.

Foto: Erin Mading/Facebook

Madingud olid õnnelik suur pere. Foto: Erin Mading/Facebook

Isabella ema Erin Mading ütles väljaandele Naples Daily News, et tüdrukutirts oli oma viimasel eluaastal väga õnnelik. «Ta oli meie tänava sotsiaalne liblikas,» rääkis ta. Madingite pere kolis Floridast Pittsburghi, et Isabellal oleks võimalik saada Mayo kliinikus eksperimentaalset infusiooniteraapiat, mis oleks võinud vähi vastu aidata, kuid vaatamata teraapiale ja arstide tehtud operatsioonile ei õnnestunud tüdrukul kasvajast vabaneda.

Nüüd on peres kasvamas veel 20-aastane Kylie ja 15-aastane Olivia. Selle kohta, kas kahel ülejäänud lapsel on Lynchi sündroom, teave puudub, kuid Mayo kliiniku sõnul on selle tõenäosus kahjuks suur. Kui ühel vanemal on seda sündroomi põhjustav geenmutatsioon, siis annab ta selle 50 protsendi tõenäosusega edasi kõigile oma lastele.

Erin Madingi sõnul soovis tüdrukutirts suureks saades haiglaõeks saada, sest hool, millega meedikud tema venna ja õe eest hoolitsesid, innustas ka teda teisi aitama. «Isabella kasvas koos õe ja vennaga üles haiglas ja seetõttu oli ta oma ea kohta väga arukas,» ütles tüdruku ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles