Seetõttu soovitab Müller sügavkülmutatud liha üles sulatada külmkapi selles osas, kus tavaliselt hoitakse värskeid toiduaineid. Oluline on ka käte, tööpindade ja söögi valmistamiseks kasutatavate nugade, lõikelaudade ja muude tarvikute korralik pesemine. Vastasel juhul võivad haigusetekitajad jõuda ka salatisse ja teistesse toitudesse, kus need hakkavad toatemperatuuril kiiresti paljunema. Peale selle tuleks külmkapist võetud liha ka võimalikult ruttu valmis söögiks teha, sest kõrgel temperatuuril bakterid hävivad.
Kodus külmutatud toit võib olla kehva maitsega
Kui toitu kodus sügavkülmutada, siis tekkivad sageli liiga suured jääkristallid. Seetõttu jääb toidust pärast ülessulatamist sageli järgi pudrutaoline ollus, mille maitse ei ole kuigi nauditav. Selle vältimiseks kasutab toiduainetööstus mitmeid kõrgtehnoloogilisi nippe nagu näiteks imekiire sügavkülmutamine, mille tulemusel tekkivad vaid imeväikesed jääkristallid.
Kalapulgad võivad olla keskkonnale kahjulikud
Nende jaoks, kes «prügi » süüa ei soovi, on hea uudis see, et kalapulgad, mille pakendile on märgitud, et need on valmistatud vaid fileest, koosnevad ka tegelikult fileest, mitte tootmisjääkidest. Keskkonna jaoks on aga halb uudis see, et filee jaoks kala püüdes kasutatakse sageli võrke, mis rikuvad järvepõhja ja seega ka paljude kalade ja muude veeloomade eluks vajaliku keskkonna.
Peale selle eraldub sügavkülmutatud toidu tõttu keskkonda ka rohkem süsihappegaasi kui värske toidu puhul. Sügavkülmutatud toodete töötlemisel, transportimisel ja ladustamisel eraldub keskkonda umbes sama palju süsihappegaasi kui värske toidu puhul. Seevastu sügavkülmutatud toidu külmutamisel ja valmistamisel eraldub keskkonda märgatavalt rohkem süsihappegaasi.
Seega on sügavkülmutatud toit küll tunduvalt tervislikum alternatiiv konservitoidule, kuid see, kas eelistada värsket või sügavkülmutatud toitu, sõltub sageli konkreetsest tootest, sissetulekust ja isiklikust maitse-eelistusest.