Kodanikuühendused: HIV-epideemiaga võitlemisel on liialt lootma jäädud ELi rahale

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV kiirtestiga on võimalik kindlaks teha, et inimene ei ole sellesse viirusesse nakatunud poole aasta eest või varem.
HIV kiirtestiga on võimalik kindlaks teha, et inimene ei ole sellesse viirusesse nakatunud poole aasta eest või varem. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Igapäevaselt HIV-positiivsetega tegelevad kodanikuühendused kinnitavad, et Eesti riik on loorberitele puhkama jäänud ja liialt lootma jäänud Euroopa sotsiaalfondi rahale.

Hiljuti tegid riigi Suurbritannia, USA ja Soome suursaadikud riigikogu põhiseaduskomisjonile pöördumise, et Eesti peaks HIV-i leviku tõkestamisega tõhusamalt tegelema ja selleks on vaja luua spetsiaalne probleemkomisjon, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Kodanikuühendused oma sõnades nii leebed ei ole – nad on veendunud, et Eesti riik on loorberitele puhkama jäänud ja liialt lootma jäänud Euroopa sotsiaalfondi rahale. «Minu meelest see on meie riigi julgeoleku küsimus, meie rahva ellujäämise küsimus, selliste küsimustega peab tegelema valitsus, see on tema ülesanne,» rääkis patsientide foorumi liige Dmitri Semeni.

Riigikogu probleemkomisjoni loomise eestvedajaks kujunenud poliitik Vilja Toomast on seisukohal, et 2004. aastal edukalt toiminud komisjoni eeskujul oleks taas vaja luua äkkrühm, mis keskenduks ühe lühikese perioodi jooksul HIV- probleemile erinevates valdkondades ja annaks suunised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles