Lisaraha Haapsalu taastusravihaigla probleeme ei lahenda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Eelmäe
Priit Eelmäe Foto: Laura Oks

Haigekassa lubab Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele selleks aastaks viis protsenti rohkem ravijuhtusid, kuid pikki järjekordi see oluliselt lühendada ei suuda.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juht Priit Eelmäe sõnul on haigekassa lepinguga kaetud 70 protsenti sealsetest voodikohtadest, kuid haigla teenuse osutamise võimekus on haigekassa poolt lubatust suurem, kirjutab Lääne Elu.

Patsiente on haiglal nii tervest Eestist kui ka Lätist ning haigekassa rahastab 3659 ravijuhtu, millest kaks kolmandikku on statsionaarsed ja kolmandik ambulatoorsed. Kõige pikem on ootega krooniliste haiguste puhul, mis ulatub kohati isegi järgmisesse aastasse, kuid näiteks hiljuti haigeks jäänud inimesel on haiglasse vastuvõtule võimalik saada paari nädala jooksul.

Eelmäe sõnul on suurim probleem see, et tervishoiutöötajate palka tuleb teist aastat järjest tõsta kümme protsenti, kuid haigla eelarve selles tempos ei kasva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles