Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Üheksa põhjust, miks peaksid rohkem šokolaadi sööma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maria Joost
Copy
Šokolaadil on palju positiivseid omadusi.
Šokolaadil on palju positiivseid omadusi. Foto: SCANPIX

Šokolaad on täiuslik lohutustoit. See aitab stressi vastu ning on kindel tugi, kui elus ei lähe kõige paremini.

Šokolaadi tervislikkuse üle on ikka vaieldud. The Telegraph reastas 10 põhjust, miks tuleb šokolaadi süüa.

1. See on hea südamele ja vereringele

Hiljutine uuring näitas, et must šokolaad aitab taastada arterite painduvust ning hoiab ära valgete vereliblede kogunemise veresoonte seintele.

2. Šokolaad vähendab infarkti ohtu

Soome teadlased leidsid, et šokolaadi sööjatest meestel on väiksem tõenäosus saada infarkt kui mitte šokolaadi sööjatel

3. Šokolaadis on palju mineraale

Must šokolaad on täis kasulikke mineraale nagu tsink, kaalium ja seleen.

4. Šokolaad alandab kolesteroolitaset

Kakao tarbimine alandab «halva» kolesterooli taset ning tõstab «hea» kolesterooli taset.

5. See on nahale hea

Tumedas šokolaadis sisalduvad flavonolid aitavad kaitsta nahka päikesepõletuse eest (mis ei tähenda, et päikesekreemi ei peaks kasutama)

6. Šokolaad aitab kehakaalu langetada

Neuroloogi Will Cloweri sõnul aitab väikese šokolaaditüki suus hoidmine 20 minutit enne söömist kehal mõelda, et «kõht on täis», mistõttu sööb inimene hiljem vähem.

7. See on hea emale ja lapsele

Soome uuring näitas, et šokolaadi söömine vähendas rasedate naiste stressitaset ning emad naeratasid palju rohkem.

8. Šokolaad on ajule hea

Must šokolaad aitab ajuvigastustest taastumisel

9. Šokolaad teeb sind õnnelikuks

Šokolaad sisaldab fenüületüülamiini, mis tekitab kehas ja ajus sarnase tunde nagu oleksid armunud.

Tagasi üles