Kuidas koduapteegi sisu valida?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduapteegi sisu valides tasuks olla nutikas ja valida ravimeid, mis aitavad korraga mitme häda vastu.
Koduapteegi sisu valides tasuks olla nutikas ja valida ravimeid, mis aitavad korraga mitme häda vastu. Foto: Elmor Riig/Sakala

Südameapteegi juhataja proviisor Merle Meola sõnul läheb sellise koduse ravimikapi täitmine, kus on iga lihtsama tõve või häda tarvis vähemalt esmaabirohi olemas, maksma ligikaudu 40–45 eurot. Vaata, mida ekspert soovitab.

Meola soovitab koduapteegi sisu valides olla nutikas ja soetada ravimeid, mida saab kasutada mitmel otstarbel, näiteks valuvaigistit, millel on ka palavikku alandav toime ja põletuse esmaabiks mõeldud geeli, mida saab kasutada ka väiksemate haavade parandamiseks, kirjutab Saarte Hääl.

Esmalt tuleks kodusesse apteeki osta vahendid, mida läheb vaja vigastuste puhul esmaabi andmiseks: plaastrid, sidemed ja desinfitseerivad vahendid. Vaja on ka põletusevastaseid abivahendeid nagu näiteks haavasalvid ja külmana toimivaid vahendeid, millest võiks olemas olla kas jäägeeliga kott või pihustatav külmageel.

Kindlasti peaksid olemas olema valuvaigistid, külmetuse korral tarbitavad esmased ravimid ja söetabletid, ning tähelepanu tasuks pöörata ka ravimite aegumistähtajale – vanaks läinud ravimid tuleb kohe ära visata – ja sellele, et eraldi ravimid tuleks muretseda väikelastele ja neile, kes reisile minna plaanivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles