Uuenduslik hambahari kasutab tehnika viimast sõna (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonicare hambahari sisaldab mitmeid uuendusi mis tagavad senisest parema tulemuse hambapesul.
Sonicare hambahari sisaldab mitmeid uuendusi mis tagavad senisest parema tulemuse hambapesul. Foto: Philips

Oleme harjunud, et maailm meie ümber muudkui areneb. Samas on osa tooteid, mis justkui võiksid olla juba n-ö valmis. Nende hulka võiks justkui kuuluda ka hambahari. Kui palju siis ikka on võimalusi harjade lisamiseks varre külge. Tegelikkuses on aga tegemist vägagi areneva valdkonnaga, mille eesmärk on meie hammaste korrashoidu aina uutele tasemele viia.

Käsihambaharjaga saame teha vaid ligikaudu 300 harjaliigutust minutis, pealegi ei suuda need puhastada raskesti ligipääsetavaid kohti suuõõnes. Ning tihti ka patustame – kiirustades ei puhasta me hambaid piisavalt kaua või teeme seda hooletult.

Selle lahendamiseks arendati välja elektriline hambahari, mis teeb tuhandeid harjaliigutusi minutis. Kuid ka see ei ole piisav. Seepärast on Philips arendanud enam kui 30 000 harjaliigutust tegeva hambaharja, mille suurel kiirusel liikuv harjapea tekitab omakorda helilaineid. Miks see hea on? Selle abil tungib vesi paremini paremini hambavahedesse, tagamaks parema tulemuse. Just ebapiisav katu eemaldamine hambapindadelt suurendab hambakaariese ja igemete haigestumise riski.

Foto: Philips

Uuenduslik tehnoloogia

Kõrgetehnoloogilise hambaharja vars peidab endas hulga peent tehnoloogiat, mis kõlab otsekui ulmefilmist. Näiteks on selles eriline mikrokiip, mis tekitab elektromagnetlaineid, mis kutsuvad esile hambaharja harjaste kõrgsagedusliku vibratsiooni. Tugev vibratsioon põhjustab suuõõnes omakorda sülje eritumist. See aitab eemaldada hambakatu raskesti ligipääsetavatest kohtadest. Veelgi enam, hambahari suudab lagundada hambakattu isegi siis, kui seda hoitakse hammastest kolme millimeetri kaugusel.

Õnneks ei eelda kogu see kõrgtehnoloogilisus moel uut moodi hambaharja kasutamist. Seda tuleb ikka suus liigutada, nii nagu vanasti. Alguses ehk kõditab veidi, kuid suu harjub sellega kiiresti. Ja et hambaid tuleb harjata kaks minutit, siis iga 30 sekundi tagant teeb hambahari piiksu tuletades meelde, et puhastada tuleb suuõõne kõik neli tsooni.

Elektrilise hambaharja eelised

Lisaks eelnevalt nimetatud kasuteguritele aitab elektriline hambahari parandada igemete seisundit, muuta hambaid valgemaks ning parandada hingeõhku. Uudne hambahari võimaldab hammastelt eemaldada ka pigmenti, mille on esile kutsunud tee, kohv, punane vein ja suitsetamine. Harjad on eriti soovitatavad neile, kes kannavad ortodontilisi vahendeid hambumuse korrigeerimiseks, näiteks breketeid või püsiproteese nagu kroonid, sillad, implantaadid. Käsihambaharjadega võrreldes on elektrilise hambaharja mõju hambakoele ja igemetele õrnem ja ohutum ning ei põhjusta igemete taandumist, olles isegi soovitavad hammaste kulumise (paljastunud hambakael) juhtudel.

Mõeldud on ka stiilile

Tehnoloogia arenedes püütakse parandada mitte ainult hambaharja funktsionaalsust, vaid ka kasutusmugavust. Seepärast on mitmeid Sonicare hambaharju võimalik laadida näiteks spetsiaalses veeklaasis. Ühtlasi leiate hambaharja pakendist reisikotikese, mis samuti laadijat peidab.

Sonicare hambaharja eelised

  • Philips Sonicare hambaharja ainulaadne dünaamiline juga eemaldab õrnalt ja efektiivselt hambakatu sügavalt hambavahedest ja igemeservadest.
  • DiamondCleani harjapeal on keskmise kõvadusega teemandikujulised harjased, mis eemaldavad õrnalt, kuid tõhusalt hambakatu. Philips Sonicare sonic tehnoloogiaga hambahari tagab suurepärase suuhügieeni ja valgemad hambad võrreldes käsihambaharjaga.
  • Eemaldab raskesti ligipääsetavatest kohtadest kuni seitse korda rohkem kattu kui käsihambahari.
  • Philips Sonicare hambahari teeb hambad kaks korda valgemaks kui käsihambahari ja tulemused on nähtavad juba ühe nädala möödudes.
  • Hambaharjal on eriti delikaatne režiim, mis tagab õrna, kuid põhjaliku suuõõne hoolduse tundlike hammaste ja igemetega patsientidel. On tõestatud, et igemete tervis paranes juba kahe nädala jooksul.
  • Philips Sonicare hambaharja 2-minutiline taimer aitab järgida hambaarstide soovitatud puhastamisaega.

Täpsema teabe Sonicare hambaharja ja soetamisvõimaluste kohta leiad veebilehelt www.philips.ee/sonicare.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles