Figuurisõbrad soovitavad pühade ajaks kergemaid piduroogasid, Tarbija24 toob nende varasalvest ära kaks retsepti: brokkoli-lõhepiruka ja šokolaadikoogikesed.
Kaks kerget pidurooga: lõhepirukas ja šokolaadikoogid
Brokkoli-lõhepirukas
12 tükki
Tainas
- 1 muna
- 240 g jahu
- soola
- 2 sl hakitud peterselli
- 90 g väherasvast margariini
- 6 sl vett
Kate
- 1 kg brokkolit
- 2 muna
- 300 g rasvata kohupiima
- 125 ml väherasvast piima
- 100 ml köögiviljapuljongit (1/2 tl pulbrist)
- valget pipart
- 2 tl hakitud tilli
- 120 g suitsulõhet
Eralda munavalge kollasest. Sega jahu, 1 tl soola, 1 sl peterselli, margariin, vesi ja munakollane, sõtku ühtlaseks taignaks. Mähi taigen kilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi. Rulli taigen lahti ja suru küpsetuspaberiga kaetud 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi põhja ja servadele.
Katte jaoks jaga brokkoli õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, nõruta, pane keeduvesi kõrvale. Klopi lahti 2 muna ja ülejäänud munavalge, sega juurde kohupiim, piim, 100 ml brokkoli keeduvett ja puljong ning maitsesta pipra, soola ja tilliga.
Jaota brokkoli tainale, kata lõhetükkidega ja vala peale muna-kohupiima-piimasegu.
Küpseta pirukat eelsoojendatud praeahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Šokolaadikoogigikesed
60 tükki
- 180 g väherasvast margariini
- 240 g pruuni suhkrut
- 2 muna
- 1 sl kaneeli
- veidi nelgipulbrit
- 50 g šokolaadi
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 240 g jahu
- 150 g terveid sarapuupähkleid
- 200 g tumedat šokolaadi (glasuuriks)
Vahusta margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad, maitsesta kaneeli ja nelgiga. Riivi šokolaad ning sega küpsetuspulbri ja jahuga. Lisa koos pähklitega margariinisegusse, sega õrnalt läbi.
Laota taigen sõrmepaksuselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kõrgusel 180° C juures umbes 20 minutit.
Lõika kook soojalt 60 tükiks, lase jahtuda. Kata pealispind sulatatud tumeda šokolaadiga.