Seksuaaltervise liit: HIV levib, sest noortel ei ole raha kondoomide jaoks (2)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIVi eest kaitseb kondoom.
HIVi eest kaitseb kondoom. Foto: Panther Media

Eestis levib HI-viirus üha enam ka sugulisel teel ja nooremate inimeste seas, mistõttu peab seksuaaltervise liit hädavajalikuks riikliku rahastamise suurendamist ning noortele soodsamalt või tasuta kaitsevahendite jagamist. 

«Küsitlustes on noored välja toonud seda, et kondoomid on nende jaoks liiga kallid,» rääkis liidu president Marie Abel ERRis

Abeli sõnul on praegu võimalik saada tasuta kondoome noorte nõustamiskeskustes, aga sellega ei peaks asi piirduma. Liit tõi välja mõtte, et kondoomide kättesaadavust peaks riiklikult parandama - need võiksid olla kättesaadavad ka kõikvõimalikes muudes tervishoiuasutustes ja niisugustes kohtades, kus inimesed liiguvad. 

Abel näeb ka oma töös üsna tihti noori, kes on jäänud rasedaks või haigestunud mõnda suguhaigusesse, kuna neil pole olnud raha kaitsevahendeid osta. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles