Keskerakond seoks vanemahüvitise lapse arstliku kontrolliga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänasel parlamendi istungil tuleb lõpphääletusele Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud otsuse eelnõu, millega tehakse valitsusele ettepanek sellise meetmestiku loomiseks, mis seoks riikliku vanemahüvitise maksmise lapse arstlikus kontrollis käimisega. 

Eelnõu algataja Olga Ivanova sõnul on taoline ettepanek kantud otseselt soovist tagada järeltuleva põlvkonna parem tervis ning heaolu, teatas erakond. 

«Tegemist on vajaliku sammuga, mis aitab tagada meie laste parema tervise. Riskigrupi perekondades jäävad lapsed liialt tihti ilma korraliku vanemliku hooleta. Meie hinnangul ei ole lapsed sissetulekuallikas ning neid ei tohi saada vaid hüvitise teenimiseks. Sidudes vanemahüvitise maksmise lapse arstil käimisega, aitame taoliste olukordade tekkimist vähendada,» sõnas Olga Ivanova.

Tänase Eesti laste tervisekontrolli süsteemi probleem seisneb rahvasaadiku sõnul selles, et perearstidel on küll kohustus lapsi jälgida, kuid vanematel pole kohustust lapsi jälgimisele tuua, ehk süsteem on üles ehitatud pelgalt vanema vastutustundele.

«Paraku pole mitte kõik vanemad vastutustundlikud, kuid meie võimuses on tänast seisu parandada. Loodan, et ka valitsuskoalitsiooni saadikud toetavad täna hääletusele tulevat eelnõud, sest vaid üheskoos saame anda ettepanekule seaduse jõu,» ütles Ivanova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles