Beebitoidus on liiga palju suhkrut

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Philip Toscano/PA Wire/Press Association Images

Euroopa parlament saatis jaanuari lõpus komisjonile tagasi direktiivi eelnõu, millega sooviti reguleerida beebitoitude koostist.

Praeguse kava järgi kehtestatakse piirang, mille kohaselt on 30 protsenti beebitotudes sisalduvast energiast lubatud saada suhkrust, kirjutab Terviseuudised.

Rohelised vaidlesid eelnõule vastu, kuna uued suhkrureeglid ületavad märgatavalt maailma terviseorganisatsiooni soovitusi ning seega ohustavad väikelaste tervist. «Liigse suhkrutarbimisega seotud terviseriskid on nüüdseks hästi teada. Direktiivi eesmärgiks peaks olema riski vähendamine ja seda eriti laste osas, kes on kõige haavatavamad tarbijad,» ütles Keith Taylo roheliste fraktsioonist.

Euroopa komisjon vaatab suhkrumäärad uuesti üle, kui on saadud hinnang Euroopa Toiduohutuse Ametilt. See peaks saabuma 2016. aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles